top of page

Personal branding fotografie 

Als ondernemer is het belangrijk om goede foto’s van jezelf te hebben. Het doel van een personal branding fotoshoot is onder andere een aantal mooie portretten van jouw als ondernemer. Daarnaast is het handig om een eigen beeldbank te creëren. De foto’s die tijdens de branding shoot worden gemaakt, kun je dan gebruiken voor je website, social media, blog en andere uitingen. Het staat een stuk professioneler om je eigen foto’s hiervoor te gebruiken in plaats van standaard (stock) foto’s.

WAT KAN JE VERWACHTEN

Bij de personal branding fotoshoot maak ik een portret het liefst in een 'natuurlijke' omgeving of in jouw werkruimte, al dan niet met de producten of diensten die je verkoopt. Geen statische of geposeerde beelden, wel de 'in between' momenten. Waarmee ik  jouw verhaal kan vertellen en waarbij in de beelden goed naar voren komt wie je bent. Op een rustige manier geef ik aanwijzingen en jij hoeft alleen maar jezelf te zijn! Vind je het toch nog heel spannend? Dat snap ik helemaal, het is immers geen dagelijks werk voor jou. We doen dan gewoon een paar ademhalingsoefeningen, zodat jij relaxed en ontspannen aan de shoot kan beginnen. Ik werk graag met daglicht, dit versterkt het gevoel van natuurlijke schoonheid en dat leg ik graag voor je vast! 

JOUW INVESTERING

De duur en de kosten van een shoot zijn mede afhankelijk van de verschillende locaties en de gewenste hoeveelheid foto's . Uiteraard bespreken we dit van te voren en maken we hier een plan voor. Na de fotoshoot deel ik de foto's in een online galerij en je kan daar zelf jouw uiteindelijke selectie maken en deze serie ga ik dan verder bewerken. De definitief bewerkte beelden stuur ik dan in hoge resolutie en web resolutie naar je op met We Transfer en een gebruikerslicentie. Een personal branding shoot op 1 a 2 locaties kan al vanaf €350,00 ex btw en reiskosten. Wil je meer weten, graag maak ik een offerte op maat voor je.

 

HOE BEREID JE JE VOOR

Graag help ik je bij de voorbereiding van een bedrijfs fotoshoot of personal branding shoot. Misschien heb je al foto’s verzameld die je mooi vind qua sfeer of houding. Je kan van te voren een moodboard maken met beelden die je inspireren en zo weet ik een beetje welke kant je op wil. We gebruiken dit dan als vertrekpunt. Denk van te voren ook al even na over het formaat van de foto, liggend of staand? Vraag het desnoods aan jouw webdesigner, mocht je die hebben. Hoeveel foto's heb je ongeveer nodig en met welk doel? [flyer, blogs, website, social media]. Dan kan ik daar rekening mee houden tijdens de shoot!

FOTOSTYLING EN PROPS NODIG?

Voor een personal branding shoot is het leuk om producten mee te nemen die bij jou en/of je werk passen. Dit worden ook wel props genoemd. Denk bijvoorbeeld aan een notitieblokje met je logo of in de kleur van je huisstijl of je laptop. Je favoriete pen of misschien wel inspiratie boeken omdat je hier nooit genoeg van kan hebben. Ook wanneer je dit nog niet hebt, is dat eenvoudig te creëren. Je kan makkelijk stickers laten drukken en deze bijvoorbeeld op je laptop plakken. Als fotograaf denk ik graag met je mee en kan jij ontspannen aan jouw fotoshoot beginnen..

WAT TREK IK AAN TIJDENS DE SHOOT

Het is heel erg belangrijk om iets aan te trekken waar jij je lekker en zelfverzekerd in voelt. Dit straal je uit en zie je terug op de foto’s. Voor de fotoshoot adviseer ik om een paar kleding sets te bedenken. Afhangkelijk van de uitstraling die je voor ogen hebt. Denk bij een statement outfit bijvoorbeeld een gaaf[kleurig] pak. Draag je als vrouw graag jurkjes of rokjes? Leuk voor de foto er zit namelijk veel ‘beweging’ in. Een casual denim look kan natuurlijk ook prima. Juist de afwisseling is interessant in een foto. Het is de investering zeker waard om voorafgaand aan de shoot naar de kapper te gaan en je te laten opmaken door een visagiste. Zodat je tijdens de shoot kan 'shinen.'

MIJKE LOVEN | BLOZM |  OVER DE FOTOSHOOT

Toen Mijke  eigenaar van BLOZM [interim transformatie management] met de vraag kwam of ik een meer 'natuurlijke' fotoshoot kon organiseren, dacht ik meteen aan een bijzondere locatie; Het bloesembos in Amsterdam. Best een uitdaging om dit te plannen want deze staat slechts twee weken per jaar in bloei. Maar het is gelukt!! Mijke; Ik zou graag een serie foto's voor mijn nieuwe website, blog's en social media laten maken. Foto's met een sfeervolle, natuurlijke uitstraling, zonder al te veel make-up en geen gelakte nagels. Graag puur en gewoon zoals ik ben, 'hardworking' met een 'no nonsence' mentaliteit ! Het resultaat is te zien  foto’s op haar website: www.blozm.nl

WIL JIJ OOK EEN ONTSPANNEN SHOOT?

Het lijkt mij leuk om met jou in contact te komen. Laat een berichtje achter om te weten of ik nog beschikbaar ben op jouw voorkeursdatum. Klik hier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en wie weet tot gauw...!

bottom of page